De Easter Open wordt gespeeld in Noord-Oost Brabant (Easter Open Zuid), Overijssel bij Gramsbergen (Easter Open Oost), en in Zuid-Holland (easter Open West) bij Sassenheim. De 18 sportparken stellen hun velden gedurende twee dagen beschikbaar, en alle wedstrijden worden gespeeld op gras en kunstgras. Geheel volgens traditie zal het toernooi worden gespeeld in het Paasweekend in 2018 op 30, 31 Maart en 1 April. De officiele opening zal plaatsvinden (onder voorbehoud) op vrijdag avond 31 Maart, gevolgd door de groepswedstrijden op zaterdag 31 Maart, en op zondag 1 April de plaatsings- en finalewedstrijden. Op zaterdag en zondag speelt U in dagdelen, dwz U speelt voordemiddag of nademiddag, zodat U naast het toernooi nog andere aktiviteiten kunt ondernemen. Voor elk team zal er een leuke attentie zijn, de nummers 1 tot en met vier ontvangen een beker, waarbij de no1 ook nog naar huis mag, met “de Cup met de grote oren “.

Waar U speelt wordt bekend gemaakt op de site, wanneer de indelingen bekend zijn. U kunt inschrijven in 22 leeftijdsgroepen van U19 tot U7 en G teams, 3 meisjesgroepen en 19 jongensgroepen. Sommige jongensgroepen zijn verder nog onderverdeeld in twee levels, A level (hoger niveau) en B level (lager niveau). Ieder team speelt twee dagen, of je nu goed presteert, of slecht, je speelt altijd twee dagen. Alle leeftijdsgroepen worden verdeeld in poules van vier, vijf of zes teams.

In 2018 word er ook weer de Easter Open West gepeeld, in Sassenheim en Lisse. Sassenheim en Lisse liggen aan de west kust van Nederland, veertig kilometer van Amsterdam. Prachtig sportparken, met zeven prima velden. Hier word gespeeld met de jongens U17, U16, U15, U14, U13, U12, U11 en de U09, en meisjes U17, U15, U13 en U11. Uw gastvereniging is Ter Leede en Fc Lisse.

Ook nieuw in 2018, is Easter Open Oost. Gramsbergen en Coevorden in Overijssel zijn Uw gastheer tijdens deze dagen. Hier wordt gespeeld in de jongensgroepen U17, U16, U15, U14, U13, U12 en de U11.

Als experiment zal er in 2018, in de groep U12, zonder grensrechters gespeeld worden. De rest van de groepen (U13 tot U19) worden met assistenten gespeeld.